K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Skydda utomhusprylarna över vintern

Sommaren börjar se sina allra sista varma dagar och nu börjar det bli dags att tänka på vinterförvaringen. Så här skyddar du bäst dina prylar från regn, snö och slask så att de är lika fina nästa säsong.

Inspirationsartikel Skydda utomhusprylarna över vintern 1500x800 1

Förråd i tältform

Oavsett om det är cykeln eller gräsklipparen du vill skydda är förrådstält ett smidigt sätt att skapa tillfälliga förvaringslösningar. De gör det också enkelt att komma åt prylarna fort om det skulle behövas. Du kan såklart även använda dem under sommaren, exempelvis om du ska måla väderskyddat. Förrådstält finns i flera olika storlekar och är lätta att montera ned och gömma undan när våren kommer.

Nu kanske du tänker hur du ska få plats med förrådstältet i bilen? Ingen fara, vi har båda hemtransport och lånesläp tillgängligt!

Skydda utemöblerna

De utemöbler du inte lyfter in i förrådstält eller liknande förvaring kan du enkelt täcka med en presenning. Se till att du drar åt ordentligt så att presenningen håller tätt och stannar kvar oavsett höstregn eller snöstorm. Placera gärna så nära husvägg som möjligt. Så får du extra vind- och regnskydd.

Säker förvaring med lång garanti

Vill du ha en riktigt stabil och hållbar förvaringslösning har GOP förvaringsboxar av mycket hög kvalitet, dessa har dessutom 25 års garanti mot rost. De rymmer såväl utomhusleksaker som trädgårdsmaskiner och verktyg.

Textilier bör stoppas undan

Textilier gör du bäst i att förvara skyddat så att inte skadedjur och fukt kan komma åt dem. Dynor, kuddar, hängmattor och liknande bör placeras i förvaring utan håligheter, exempelvis i en plastlåda med ordentligt förslutet lock. Se till att de är rena och torra innan du lägger i dem.

Inspirationsartikel Skydda utomhusprylarna över vintern 1500x800 2

Snyggt och praktiskt förråd

En mer permanent men mycket praktisk och snygg förvaringslösning är att bygga ett förråd. Förråd upp till 15 kvadratmeter är bygglovsbefriade och finns i alla möjliga storlekar. På bilden ser du förvaringsboden Keter som mäter två kvadratmeter.

Flyttlåda för småsaker

Solcellsbelysningar, filter, pumpar och annat som skadedjur inte bryr sig om kan lätt sorteras och ställas undan i vanliga flyttkartonger. Det finns även tuffare varianter om prylarna väger en del.

Göm undan cyklarna

Ställ undan cykeln på en säker plats under vintern och skydda den på så vis både från vädrets makter och tjuvens ögon. BicycleStore är en box av galvaniserat plåt som har 25 års garanti mot rost. Den är byggd för att klara av att gömma undan cyklar, men du kan såklart även placera andra prylar i den.

Inspirationsartikel Skydda utomhusprylarna över vintern 1500x800 3