K-Rauta-hero-banner

Om Kesko Sverige

K-Rauta bildar tillsammans med K-Bygg, MIAB (Mark och Infra AB) och Onninen koncernen Kesko Sverige som är helägt av den finska handelskoncernen Kesko (K Group). Kesko är en av Europas största handelskoncerner, med cirka 43 000 anställda i 8 länder. Kesko har ett omfattande utbud av produkter för såväl proffs som slutkonsument.

Vilka är Kesko Sverige?

Kesko Sverige äger och driver verksamheter inom bygg- och infrastruktur. Bygghandel för proffs och konsumenter, infrastruktur så som elnät, telekom och vatten- och avlopp. Våra varumärken är förutom K-Rauta också K-Bygg, MIAB (Mark och Infra AB) och Onninen Vi finns över hela Sverige, från Storuman i norr till Malmö i söder. Idag är vi cirka 1400 medarbetare och vi fortsätter att växa.

Kesko Sverige är ett helägt dotterbolag till den finska koncernen K Group som driver dagligvaruhandel, bilhandel samt bygg- och teknisk handel. K Group har ca 43 000 anställda med verksamhet i 8 länder. Alla vi som arbetar inom Kesko Sverige har ett gemensamt mål: att bli nr 1 i Sverige inom bygg- och infrastruktur och branschens mest attraktiva arbetsgivare.

Det vi står för

Vi i Kesko Sverige har en gemensam värdegrund som guidar oss i hur vi är mot varandra och mot våra kunder. Våra värderingar är:

• Jag visar vägen

• Jag är engagerad

• Jag bygger förtroende

• Jag agerar öppet tydligt och ärligt

Vår värdegrund är viktig för oss och är tillsammans med vision, mål och strategi kartan över vår väg framåt och för vår utveckling på den svenska marknaden.

Vårt ansvar i samhället

Inom Kesko Sverige vill vi göra mer. Vi vill ta ansvar för och gör insatser mot det avtryck människor och företag har på omvärlden. Genom våra ägare, K Group Finlands stora arbete och passion i hållbar utveckling finns en gedigen kunskap och engagemang som genomsyrar hela koncernen.

Vi inom Kesko är säkra på att arbetet med hållbarhet och ständig förbättring ger långsiktig lönsamhet och mervärde för såväl kunder som medarbetare.

Här kan du läsa mer om Kesko Group