K-Rauta-hero-banner

Leverans av e-handelsbeställningar

Vi levererar och hanterar endast ordrar inom Sverige från k-rauta.se.

Hämta i varuhus - Click and collect

Vill du lägga en beställning som vi plockar åt dig? Det är enkelt. För att använda Click & Collect välj "Hämta i varuhus" i kassan som leveransalternativ. Sen kan du hämta dina färdigpackade varor i valt varuhus efter 5 timmar. Kontakta vår kundtjänst om du vill ha hjälp med hur du lägger en beställning eller har andra frågor.

Lägg din beställning direkt här på k-rauta.se och välj Hämta i varuhus och på vilket varuhus du vill hämta det så sköter vi resten. När du lagt din beställning får du ett mejl med detaljer om beställningen och så snart ordern är plockad får du ytterligare ett mejl att dina varor är redo att hämtas upp. Vi beräknar att plocka din order inom 5 timmar (inom varuhusets öppettider). Virke plockas inom 24 timmar. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning. Din order ligger kvar i 14 dagar och efter det makuleras den. Följ varuhusets hänvisningar när du kommer för att hämta din order. Det är smidigt att ta med bilen in i vår Drive-in, men mindre paket kan du välja att hämta via varuhuset. Du behöver kunna visa din orderbekräftelse och ID. Om du själv inte kan hämta ut din beställning kan ett ombud hämta beställningen med giltig orderbekräftelse, ditt och eget ID.

Hemleverans från lager hem till dig

Om din order kan levereras direkt eller via ombud hem till dig är beroende på vikten/volymen och hur skrymmande produkterna du beställt är. Order under 20 kg samt en längd på mindre än 120 cm går att leverera via ombud. Resterande levereras som hemleverans. Valet att få hemleverans på din beställning finns oavsett vikt/volym, alltså även under 20 kg, men till en högre fraktkostnad än till ombud. Vid beställningar som väger över 250 kg kommer chauffören att lämna godset vid tomtgräns. Din beställning levereras så nära som transportören kommer till din port eller tomtgräns, uppbärning/inbärning ingår ej. Om du önskar leverans till ett specifikt ställe så erbjuder vi även hemleverans med kranbil. Vid beställningar som väger över 250 kg och är längre än 2,4 meter behöver man välja hemleverans med kranbil som leveransalternativ. Hemleverans med kranbil. Kranbil är ett smidigt leveransalternativ för skrymmande gods samt för att få godset lossat på den plats du önskar men max 10 m från din tomtgräns (förutsatt att det inte finns några hinder för kranen). Tänk på att en kranbil kräver mycket utrymme, och att det måste finnas plats för den att köra fram och att underlaget ska hålla för en tung lastbil. Vägen måste vara minst 4 meter bred, ha 4,5 meters friyta på höjden och klara en vikt på 25 000 kg. Du kan se i varukorgen om du kan få hemleverans samt uppskattad leveranstid efter att du har lagt till önskade produkter. Vid större kampanjer kan leveranstiden bli längre än normalt. Du kommer få ett sms med information hur du kontaktar transportören och bokar din leverans. När leveransen sker ansvarar den angivna mottagaren på beställningen för att ta emot och kvittera beställningen. Har inte mottagaren möjlighet att vara på plats när leveransen sker kan ett ombud ta emot beställningen. Ska någon annan ta emot beställningen måste denne visa upp din legitimation och sin egen. Du har även möjlighet att få din leverans utan att du kvitterar din försändelse, men då har du fullt ansvar för leveransen och har inte möjlighet att reklamera t.ex transport- och/eller väderskador.

Leverans från leverantör

En del av sortimentet skickas direkt från leverantör hem till dig. Tillverkaren som väljer den snabbaste leveransmetoden. Leveransen beräknas ta 5-10 vardagar. När du gjort din beställning så kommer du att få en bekräftelse på ditt köp till din mail. Tänk på att våra leverantörer använder sig utav varierande transportörer. Vissa av dessa transportörer kan enbart leverera mellan klockan 11-15 på vardagar. Om det är så att du inte kan vara hemma inom de tiderna kan du hämta din order på transportörens utlämningsställe.

Om du inte kan få din leverans inom avtalad tid ska vi informera dig som kund om anledningen till förseningen, samt meddela en ny leveranstid. I dessa fall har du som kund rätt att häva köpet utan någon extra kostnad.

Hemleverans från extern leverantör innebär antingen till port/tomtgräns eller postombud, detta avgörs av storleken/vikten på beställningen och fraktkostnaden förblir oförändrad.

Leverans från Airmee

Tillsammans med Airmee erbjuder vi hemleverans 7 dagar i veckan, kväll- och dagtid samt express leverans. Du hittar vanliga frågår gällande Airmee-leveranser här.

Fraktkostnad

Fraktkostnaden för en snabb och enkel leverans är kalkylerad på vikten av din produkt. Fraktkostnaden visas i kassan.

Fraktkostnaden för varor som levereras från leverantör är beräknad beroende på produkt och leverantör, fraktkostnaden visas i kassan.

Alternativ för hemtransport

Läs mer här om vilka olika former av alternativ för hemleveranser du har när du handlar hos K-Rauta, du kan till exempel få hemtransport med kranbil eller båt i Stockholms skärgård.

Senast uppdaterad 2021-01-14