K-Rauta-hero-banner

Hemtransport

När du handlar hos oss på K-rauta har du olika sätt att få hem dina varor på, allt för att göra det så smidigt som möjligt för dig!

Beroende på vad du handlar hos oss på K-rauta kan du välja mellan olika sätt att få hem dina varor till dig. Fraktpriserna baseras på den totala vikten på din order och är lättast att se när du har lagt alla dina varor i kundkorgen och går till kassan.

Hemtransport med kranbil

Du kan få hemleverans under vardagar av stora och tunga byggvaror från våra varuhus. Vi ser till att du får hem dina saker till din tomtgräns/port. Fraktkostnaden för en hemleverans är kalkylerad på vikten, volymen och längden av din produkt och hur lång transportsträckan är. Fraktpriset anges av personalen i varuhuset, innan ditt köp.
Kontakta ditt varuhus för lokala villkor och exakt pris.

Bärhjälp

Bärhjälp kan ordnas men blir en tilläggskostnad. Det är viktigt att du säger till personalen att du vill ha hjälp med inbärning när du beställer din hemleverans.

Upphämtning i varuhus

Har du valt upphämtning i varuhus aviseras du via e-post när ditt paket finns att hämta ut. Din order ligger kvar i 14 dagar och efter det makuleras den.

Vi beräknar att plocka din order inom 5 timmar (inom varuhusets öppettider). Vid större kampanjer och reaperioder kan det ta upp till 1-3 arbetsdagar. Är din beställning tung eller skrymmande räknar vi med att ha ordern plockad inom 24 timmar.

Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning.

Ta med dig ordernummer och en giltig legitimation när du ska hämta ditt paket. Samma regler gäller som på posten och det är endast du som står som mottagare som kan hämta ut paketet. Ska någon annan hämta ditt paket måste ditt ombud visa upp din legitimation och sin egen.

Bra att tänka på

  • Dubbelkontrollera att adressen du lämnat till oss är korrekt så att vi kör dina produkter till rätt adress.
  • Se till att du är hemma på leveransdagen så att du kan ta emot dina varor. Mottagarens underskrift krävs på fraktsedeln.
  • Det ska gå att komma fram med en kranbil som är 12 meter lång och 2,6 meter bred. Höjden på kranbilen uppgår till 4 meter. Leverans med pall kräver ett snöfritt och stabilt underlag.
  • Själva avlastningen gör chauffören. Om du behöver inbärning av en extra man förutom chauffören kan en sådan ordnas mot en mindre kostnad.
  • När du får leveransen så var noga med att kontrollera följesedeln. Synliga skador på godset eller emballage ska noteras på följesedeln av både dig och chauffören. Skulle produkten vara skadad så hör du av dig till oss på K-rauta så fort som möjligt.

Skärgårdsleverans

Tillsammans med Skärgårda kan vi erbjuda hemleverans med hjälp av sjötransport. Med hjälp av Skärgårda har du möjlighet att få dina varor levererade till adress, postnummer och koordinater.

Vilka är Skärgårda?

Skärgårda erbjuder smidiga hemleveranser i Stockholms skärgård. De ökar tillgängligheten och bidrar till en levande skärgård och en positiv samhällsutveckling.

Hur fungerar det?

Efter att ditt köp är genomfört kommer du erhålla ett mail och sms från Skärgårda för att boka din skärgårdsleverans.

Leveransplats

I länken som finns i mailet/sms kommer du få ange den plats du önskar få ordern levererad till.

Alla öar i skärgården har unika postnummer, om du inte vet vilket postnummer du har kan du besöka postnummer.se i mobilen för att ta reda på det.

I fältet "Beskrivning av leveranspunkt" har du möjlighet att ange eventuella kännetecken för din brygga, båt eller leveransplats.

Leveranssätt

Om det finns tillgängliga tilläggstjänster, exempelvis uppbärning av varor har du möjlighet att lägga till det här.

Leveranstid

En skärgårdsleverans tar normalt 2-4 dagar.

Leveransvillkor

Skärgårdas leveransvillkor kan läsas i sin helhet här.