Visar 6 produkter

Nordhem - ett familjeföretag från Göteborg

Nordhem är ett familjeföretag och som finns i Göteborg, eller rättare sagt i Särö några mil söderut. De gjorde entré på badrumsmarknaden 2004 och har alltså inte varit verksamma i mer än knappt tjugo år. Men mycket har hänt under dessa år och det har lett fram till vad som idag är ett väldigt framgångsrikt företag med tiotusentals nöjda kunder som uppskattar att NORDHEM försöker göra skillnad i ett av hemmets viktigaste rum - nämligen badrummet. NORDHEM är alltså specialister och marknadsledande inom kategorierna badkar, massagebadkar och handdukstorkar.

Fem saker som utmärker Nordhem

1. Marknadsledande

NORDHEM har valt att specialisera oss inom tre kategorier i badrummet; badkar, massagebadkar och handdukstorkar. Deras mål är att vara bäst på det de gör och det har gjort dem några av de marknadsledande inom dessa kategorier.

2. Sveriges största sortiment

Genom att NORDHEM har Sveriges största sortiment inom de nämnda kategorierna så vet de vad de pratar om. Det finns 100-tals olika alternativ att välja bland.

3. Välrenommerat varumärke

Som slutkund kanske man inte har kommit i kontakt med NORDHEM tidigare men de har ett väldigt gott rykte och renommé hos återförsäljare runt om i landet. NORDHEM är bland annat kända för att ta hand om sina kunder på ett bra sätt. Även efter köpet.

4. Nöjda kunder

NORDHEM har en väldigt hög andel nöjda kunder, ett bevis på det är att folk som renoverar sitt andra och tredje badrum kommer tillbaka och handlar NORDHEM -produkter. Deras erkänt duktiga kundtjänst hjälper till att svara på alla frågor både inför och efter köpet.

5. Premiumsegment

NORDHEM jobbar med ett premium-tänk. Det märks bland annat på att de har en genomgående hög kvalitet på material, stilren design, väl genomtänkta detaljer och pålitliga garantier. Helt enkelt produkter som både är snygga och som man kan lita på i många år.

Storyn bakom succén

Det enkla svaret på det framgångsrika resultatet är hårt och målmedvetet arbete. Det finns få genvägar om man vill lyckas. Men för den nyfikne tittar vi lite närmare om hur NORDHEM har utvecklats.

Om vi backar bandet lite så började allt i en väldigt liten skala med tre handdukstorkar i sortimentet. Rolf, företagets ägare och grundare, hade av en slump kommit i kontakt med en tillverkare av handdukstorkar och ville undersöka möjligheten att sälja dem på svenska marknaden. Detta trots att han inte hade någon erfarenhet av branschen eller produkterna sedan tidigare.

Efter en mindre marknadsundersökning insåg han att det verkade finnas ett behov av designade handdukstorkar av bra kvalitet till ett vettigt pris. Han lärde sig snabbt allt som var värt att veta om handdukstorkar och under uppstarten åkte han själv land och rike runt med de tre handdukstorkarna i baksätet för att sälja in dem till badrumsbutiker. Totalt blev det ca 6000 mil i bil det första året. Men mottagandet var gott och resultatet var över förväntan så Rolf fick blodad tand och fortsatte att gneta på. Genom att fokusera på och lyssna av vad slutkunden efterfrågade så utvecklades sortimentet med flera innovativa produkter och lösningar.

NORDHEMS badkar

BADRUMMET EN KÄLLA TILL SKÖN AVKOPPLING Med noga utvalda material och genomtänkt formgivning bygger NORDHEM badkar som gör varje stund lite skönare i många år framöver. I sortimentet finns 2= badkarsmodeller som över lag utmärker sig med ovanligt härliga djup för en omslutande badupplevelse. Många av dem finns i olika storlekar, utföranden och alternativ när det gäller material och tillval. Vissa är extra breda och har anpassade badkarsväggar.

NORDHEMS massagebadkar

NORDHEMS svensktillverkade massagesystem mjukar upp dina muskler och skämmer bort dina sinnen. De koncentrerade vattenstrålarna sätter fart på blodcirkulationen och gör det lätt att dröja sig kvar. De släta komponenterna i kromad mässing känns knappt i badet. Dess¬utom låter de vattnet passera fritt så massagesystemen blir mycket tystare än traditionella bubbelbad. Förstärk badkaret med Nordurit® så blir massagen ännu tystare.

NORDHEMS handdukstorkar

EN VARM HANDDUKFÖR BÅDE KROPP OCH SJÄLEN handdukstork blir rummets självklara upphängningsplats och ser till att du kan avsluta varje dusch eller bad med en genomvarm handduk. Frågan är bara vilken som passar dig. Förutom att välja en snygg modell som passar i badrummet finns det några saker som är bra att tänka på. Fundera till exempel på om du ska ha en vertikal eller en horisontellmodell. Vill du alltså hänga snabbt och lätt eller vika snyggt och prydligt? Klura också på vilken funktion den ska fylla. Om det bara är att torka handdukar kan du välja vilken modell som helst. Men handdukstorken kan även fungera som uppvärmnings¬källa i badrummet. I vissa fall kan du faktiskt låta torken sköta uppvärmningen på egen hand, utan golvvärme eller element. Tänk bara på att det ställer krav på modellens effekt och rummets förutsättningar.

Du behöver också bestämma hur din handdukstork ska anslutas. Kan den kopplas in dolt? För de flesta modellerna finns det olika uppvärmningsalternativ.