K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Kakelinspiration - Sätt din personliga prägel med kakel

Letar du kakelinspiration till ett framtida projekt? Då har du kommit rätt! Kakel går att variera och kombinera på flera olika sätt. Genom att blanda olika kakelmönster och färger, på golvet och väggen kan du skapa ett rum med unik charm och stil. Du kan skapa ett rum som är stilfullt, lekfullt eller fridfullt. Ja, kakel är fullt av möjligheter helt enkelt!

Ge liv åt rummet med intressanta mönster

Kakelplattor finns i flera olika former och uppsättningar, och dina val kommer att påverka helhetsintrycket. Till exempel kan vertikala sömmar med rektangulära plattor skapa en illusion av ett högre utrymme än vad det faktiskt är.

Det finns otroligt många former på kakel och mosaikplattor, de vanligaste plattorna är kvadratiska eller rektangulära. Den sexkantiga plattan är också en populär form på kakelplattan som kan användas för att skapa intressanta ytor, sen finns det även triangulära mosaikplattor som Ibiza och andra spännande former som Atlantis.

Att sätta upp kaklet i ett mönster är den perfekta lösningen för att ge personlighet till både golv och väggar. Golvplattor kallas även för klinker och är mer kompakta än väggplattor, men plattor som passar för golv även kan användas på väggen.

INSPIRATIONSARTIKELl Kakelinspiration 1500x800 1

Sätt ditt egna mönster med mosaik

Med mosaik kan du enkelt få ett färgmässigt personligt utseende på inredningen. Varför inte göra ett effektfullt mönster på en vägg eller på golvet i badrummet. Med små mosaikbitar kan du också kakla krökta ytor. Då är pianomosaik ett både snyggt och praktiskt alternativ.

laattakollaasi-luonnonsavyinen-rauta-u

Ge liv åt rummet med mönstrade kakel

Du kan skapa mönster med plattorna, och du kan köpa mönstrade plattor. Kakelplattor med marmormönster är en tidlös klassiker som ger ett lyxigt intryck. I vårt sortiment hittar du även plattor med starka, levande färger och marockanska mönster. Med dem skapar du eleganta ytor med modern, romantisk eller österländsk känsla. Kakel med blommor på och varma färger ger känslan av en rofylld och färgglad medelhavsstil.

Kakelplattorna kan även ha tredimensionella mönster. De texturerade plattorna ger spännande ytstrukturer, och bildar små skuggor när ljuset faller på dem. De skapar en tredimensionell och levande känsla som ger ditt hem lite extra wow-faktor.

Matt eller blankt kakel

Matt eller blankt kakel bidrar till känslan du vill ha i rummet. Med matta kakelplattor kan du få en lugn och naturnära atmosfär, medan en blank yta kan ge en modern och lyxig känsla. Det kan dock vara bra att tänka på att en blank platta reflekterar ljus mer, framför allt om du har vitt kakel.

Kakelinspiration för olika stilar

Att ha ett hem som representerar dig och din personlighet är en härlig känsla. Vad du väljer för plattor sätter grunden till vilken stil rummet får, sen fyller du på med inredning som sätter pricken över i:et. Vilket kakel ska du gå för när du är ute efter en specifik stil? Det ger vi exempel på här!

Färggrant ger gammalt i modern tappning

Med färggranna kulörer kan du skapa en charmig gammeldags look. Genom att mixa kulörer i dämpade men glada färger kan du få till en vintage-känsla. Du kan även använda dig av kakel i geometriska mönster eller badrumsmosaiker och tillsammans med färggrann inredning.

Retro-stilen kan du skapa med färggranna kakelplattor med blank yta. Ett exempel är kakelplattan Ibiza som har en djupgrön färg som förknippas med 60-talet.

laattatrendit-k-rauta-artikkeli-kollaasi-3

Ungt, ljust och lekfullt

Kakel kan utstråla glädje, lätthet, energi och till och med lekfullhet. Det får du genom att använda kakelplattor i pasteller. De subtila nyanserna och de mjuka färgerna ger ett ungdomligt och lättsamt intryck och skapar en harmonisk miljö som är trevlig att vistas i.

Lugnt och naturnära

För en lugn och harmonisk känsla i rummet är matta kakelplattor att föredra. Looken går att åstadkomma både med stora som små kakelplattor. Kakel i ljusa naturliga färger passar bäst, men du kan även bryta av med mörkare nyanser av grå. Trädetaljer i inredningen blir riktigt snyggt sen när rummet är klart!

laattatrendit-k-rauta-ak2

laattatrendit-k-rauta-artikkeli-kollaasi-1

Hjälp med val av kakel och genomförandet av renoveringen

Oavsett om du drömmer om ett nytt badrum eller letar efter kakel till andra utrymmen i hemmet så hjälper K-Rautas Projektplanerare dig både med att välja kakel och sätta planen framåt.

Boka ett kostnadsfritt möte här!

Till vårt kakelsortiment - Klicka här!

Läs även: Trender inom kakel.

Hemsidan Cello Sea 6438313518969 876 640

Mer inspiration

Vi bjuder på inspiration, tips och råd till dig som ska renovera ditt badrum.

Klicka här
Projektplanerare column layout

Träffa Projektplanerare

Tveka inte att be våra Projektplanerare om hjälp med produkter, material eller råd.

Klicka här
876x640 3

Badrum & bastu

Upptäck allt inom badrum och bastu.

Klicka här