K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Förnya med färg - fyra kreativa färgprojekt

Att kunna ge nytt liv till gamla möbler är en sann fröjd för både hemmapysslaren och miljön. Och plånboken! Det kan vara ett loppisfynd, en hylla du tröttnat på, eller farmors gamla köksbänk som du har suttit i sen du var barn. Här berättar vi om hur fyra olika hemmafixare har förnyat sina rum – med enbart färg!

Instagram är fullt av pyssel och inredningsinspiration! Jenny (@jennyshusochhem), Lisa (@faggemala1912), Emma (@whatdecoratesmyday) och Mia (@miakinoko) är alla kreativa innehållskapare och hemmafixare som delat med sig av sina färgprojekt.

Förnya med färg 1500x800 Jenny Johansson 1

Nattduksbord kan både vara ett smycke för sovrummet och en praktisk möbel. Jenny renoverade ett gammalt nattduksbord som hon målade med Beckers gröna kulör Salvia. Den blommiga tapeten heter Nightingale garden från Boråstapeter och deras kollektion Cottage garden, du kan beställa den via våra varuhus. Se hur Jenny målade och kolla in hur resultatet blev här!

Lisa gjorde om en grå kökssoffa som hon haft i snart fyra år. Hon valde att gå utanför sin komfortzon genom att måla den röd! Hon målade med Beckers färg i nyansen engelsk röd. Resultatet blev superlyckat och soffan blev en färgklick som lyfte hela rummet!

Förnya med färg 1500x800 Lisa Petersson 2

Emma däremot, valde att måla om ett par dörrar. Hennes hem präglas av en mysig och lantlig stil, där ett par vita fönsterdörrar delar två rum. Emma valde att måla om dörrarna i en mörkgrön kulör från Beckers som heter Blad 834. Tapeten heter Jane och kommer från Boråstapeter, den går att beställa i våra varuhus.

Förnya med färg 1500x800 Emma Johansson 1

Mia målade om ett vitt glasskåp! Först målade hon i en mörkrosa nyans, men märkte att den inte passade till hennes gröna dörr. Hon bestämde sig då för en ljusare rosa nyans – och målade även på glaset. NCS-koden på den rosa färgen är 1010-y80r Koden på dörren är 3005-g20y. Ett perfekt exempel på hur man kan ändra och justera tills det blir exakt som man vill ha det. Väggtapeten kommer från Boråstapeter och deras kollektion Falsterbo III och heter Ingrid Marie. Se Mias process i bilder här:

Förnya med färg 1500x800 Mia Claesson 1

MicrosoftTeams-image (2)

Låt dig inspireras mer av Jenny, Lisa, Emma och Mia och deras projekt på Instagram! Du hittar även tips, inspiration och kul tävlingar på K-Rautas Instagram @krautasverige.

Första gången du ska måla en möbel? När man är full av inspiration kan man bli så ivrig att man bara vill ta fram penseln och börja måla direkt! Men för att resultatet ska bli så bra som möjligt behöver du förbereda möbeln eller rummet innan du öppnar färgburken. Om du känner dig osäker på hur du ska göra när du ska måla om har vi satt ihop en artikel där vi går igenom allt som kan vara bra att tänka på.

Läs mer: Så här målar du dina möbler

Vill du ha mer färginspiration? Klicka här!