K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Trä- & parkettgolv

Trägolv finns i flera olika varianter och träslag som ek, ask, björk och valnöt. Massiva trägolv är väldigt tåliga och långlivade då de kan slipas om flera gånger.

Parkettgolv är även de väldigt tåliga och beroende på ytskiktets tjocklek kan även de slipas om för att hållas fräscha. Trä- och parkettgolv passar i de flesta delarna av ett hus men ska inte läggas i badrum eller övriga våtrum då fukt påverkar trägolvet över tid.

Trägolv är ett naturmaterial som rör sig med temperaturer och luftfuktighet. För att motverka skador som tex stavsläpp är det viktigt att hålla en relativ fuktighet i inomhusluften (mellan 30-60% med temperatur 15-25 grader).

När du lägger golvet är det alltid viktigt att du följer tillverkarens skötsel och läggningsanvisning.

Mer av vårt stora golvutbud

header 876 laminat

Laminatgolv

Med ett laminatgolv får du ett slitstarkt golv som står emot repor och skador. Ofta lätt att lägga med clickfunktion.

Se vårt utbud
Snickarskolan Hero 876x640

Lär dig hantverket

Behöver du mer tips och inspiration? Här har vi samlat det du behöver veta när det är dags att välja, lägga eller underhålla golv.

Golvguider och tips
parkett

Parkettgolv

Ett golv med träyta som ger en lätt fjädrande känsla. En klassiker är fiskbensparketten. Många parkettgolv är möjliga att slipa två till fyra gånger.

Hitta din parkett

Rengöring

Dammsug eller torrmoppa för att få bort grus och damm. Skura golvet med sparsamt med vatten. Ska du använda rengöringsmedel se till att anpassa det efter just ditt golv och om det är lackat, oljat, såpat eller naturellt.