K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Victoria Skoglund: Den perfekta grillkvällen

Juni och juli är tiden då trädgården är som mest blomstrande. Då får vi njuta av rosor, pioner, de svarta irisarna och gillenian som svävar över dem likt ett vitt stjärnfall. Vår trädgårdsexpert Victoria Skoglund är ett riktigt proffs när det kommer till att använda sig av sin sommarträdgård även i matlagning. Vi har såklart träffat henne för att få de bästa recepttipsen och höra vad hon odlar.

-Jag har väldigt mycket ätbart i min trädgård. Vi har kryddor, både i kruka och i de stora kökslådorna. Det finns slätbladig persilja, salvia, dill och koriander. I växthuset har jag många sorters tomater. Dessutom kommer jag nog få skörda mängder med vindruvor i sommar.

Victoria brukar använda trädgårdens smakrika växter när hon gör goda sallader.

-Det är så fint när man kan göra en tomatsallad med olika sorters färger. Du kan kombinera tomatsorter med den rödbladiga basilikan ’Yemenite’. Eller varför inte använda örternas egna blommor?

INSPIRATIONSARTIKELl Victorias trädgård och grill 1500x800 2

Victorias salladstips med korianderns blomma ”Blommorna från din koriander ger en otroligt fin smak. Strössla den över en sallad med jordgubbar, machesallad och chevréost. Tillsätt balsamvinäger och lätt saltade pumpakärnor.”

Vårt stora grillutbud

atmosphere (8)

Grillar

Hos oss hittar du kolgrillar, rökar, gasolgrillar och elgrillar.

Hitta din favorit här
Grilla r tt 1500x800 grillad fisk

Grillredskap

Med hjälp av bra grillredskap blir grillningen enklare och resultatet bättre.

Se vårt utbud
Grilla med kol 1500x800 3

Grilltillbehör

Vi har allt från grillgaller till rödboxar. Se vårt breda utbud av grilltillbehör.

Smarta tillbehör

Det krävs en hel del vattning för att ta hand om trädgården under sommarens heta månader. Victoria tipsar om ett automatiskt bevattningssystem som hon har installerat och styr via en app. Det finns även andra smarta knep för att hålla trädgården fuktig.

-Ett tips är att täckodla. Jag lägger gräsklipp och annat växtrens kring öppna jordytor i rabatterna runt växterna. Det håller fukten längre och förhindrar även att ogräset tränger upp emellan.

Se utbudet av våra självbevattningssystem här.

En frodig trädgård kan ge stora skördar. Det som inte äts upp på sommaren kan man ta tillvara på och njuta av resten av året.

-Förra året skördade jag så mycket vaxbönor att jag förvällde dem lätt och lade i frysen. Jag har även provat att göra egen ketchup av mina tomater med chili och honung.

INSPIRATIONSARTIKELl Victorias trädgård och grill 1500x800 4

Den perfekta grillmaten för sommarkvällen

På sommarhalvåret flyttar matlagningen ut i trädgården. Då uppskattar Victoria mat som får ta tid. Det är mysigt att umgås kring grillen och maten smakar betydligt bättre under bar himmel. Med den nya kolgrillen, Cello Kamado, kommer Victorias grillkvällar innehålla en hel del pizzor framöver.

-Eftersom jag precis lärt mig grilla pizzor på grillen kommer det nog bli en hel del pizzabak hos oss. Det är otroligt trevligt att bjuda på, jag gillar när det är lite på stående fot med en lagom stökig, lättsam stämning.

Victorias tips för den perfekta pizzakvällen: ”Duka upp en massa olika ingredienser som skinka, kronärtskockor, olika slags rivna ostar, färsk basilika. Gästerna får sedan själva fylla sina pizzor med sina egna favoriter.

INSPIRATIONSARTIKELl Victorias trädgård och grill 1500x800 7

Infralampor och filtar förlänger sommarkvällen till sent inpå natten. För att förhöja feststämningen kan du använda dig av facklor och ljus.

-Jag tycker inte om att frysa, och vill såklart inte att gästerna ska frysa så jag har numera infralampor hängandes över borden. Under större tillställningar placerar jag ut facklor kring matplatsen. Det blir både pampigt, elegant och exotiskt. Jag brukar också hänga en skön filt på varje stolkarm. Det får gästerna att känna sig sedda och välkomna, en signal om att du vill att de ska stanna länge.

Lästips: Välj rätt infravärmare utifrån just dina behov.

Victorias favoritrecept – hemgjord pesto med grillade grönsaker

En pesto är fantastisk god som tillbehör och enkel att mixa ihop hemma. Perfekt när du vill doppa grillade grönsaker som morötter, zucchini och potatis.

Victorias pesto:

Mixa allt utom olivoljan som droppas i mot slutet. Smaka av med salt och peppar.

-Bonustips: När vaxbönorna är skördeklara kokar jag dem lätt i saltat vatten. Lägg upp dem på ett stort fat och strössla med rostade, hackade hasselnötter, manchego ost, rivet citronskal och friterade salviablad.

INSPIRATIONSARTIKELl Victorias trädgård och grill 1500x800 6

perenner 876

Perenner

Köp här
orter 876

Örter

Köp här
lokar 876

Blomlökar

Köp här