K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Förläng utesäsongen med infravärme

Med en terrassvärmare på uteplatsen förlänger du enkelt utomhussäsongen ett tag till så att du kan njuta för fullt av vårens och höstens lite kallare kvällar.

Inledningen av vår och sommar och höstmånaderna är också en härlig tid att sitta ute. Med en terrassvärmare som håller uteplatsen uppvärmd förlänger du din utetid. 

Inspirationsartikel Infravärme 1500x800 1 (1)

Olika typer av infravärmare

Olika typer av terrassvärmare har olika fördelar och passar därför bäst i sin specifika miljö. Exempelvis är gasolvärmaren perfekt för dig som saknar eluttag på uteplatsen. Medan du som har ett eluttag slipper oroa dig över gasol om du köper en infravärmare istället. Infravärmaren har också fördelen att de finns i en rad olika utföranden - allt från takpendelvarianter till golvstående rundstrålande sådana. Vissa är dessutom justerbara så att du kan styra värmen mot en viss punkt. 

Uteplatsen bestämmer

Vilken sorts terrassvärmare du väljer beror som sagt på förutsättningarna på din uteplats. Några faktorer som påverkar är:

  • Finns det uttag i närheten?
  • Är det en öppen uteplats, eller finns det väggar och kanske till och med tak som påverkar hur värmen rör sig?
  • Hur stor är ytan som ska värmas upp?
  • Vilka riktningar måste den kunna värma åt?
  • Hur långt bort (och ur sikt) vill du kunna placera den?

Sensommar innebär kräftskivetider! Låt dig inspireras i artikeln Fixa din bästa kräftskiva.

Olika värmare för olika rum

Om det är ett mindre uterum som ska värmas upp kanske det räcker med en bordstående och riktad infravärmare. Den kan du då ställa på ett eget bord så att den inte skymmer sikten för dina gäster. En mindre rundstrålande golvmodell kan också vara bra i ett sådant uterum eftersom du då kan placera den under bordet.

Är det istället en uteplats med eluttag och minst en stabil vägg finns det varianter som du monterar direkt på väggen. Då får du riktad värme som också till stor del hamnar utanför blickfånget från dina gäster.

Inspirationsartikel Infravärme 1500x800 2 (1)

Är det istället en uteplats en bit ifrån huset kan en golvstående gasolvärmare med steglös ställning av värmen vara ett bättre val. Då får du mycket värme och funktioner för pengarna. Dessutom kan du då justera värmen efter hur kallt det är utomhus.

Har uteplatsen någon form av tak är gasolkamin ett annat alternativ. Dessa är lägre och värmen kommer då inte lika nära eventuella parasoll och liknande som kan påverkas av värmeutvecklingen.

Slutligen är det viktigt att du ser över så att den terrassvärmare du valt lämpar sig för det antal kvadratmeter som du önskar värma upp. 

HÄR HITTAR du alla våra infravärmare.

Checklista

  • Se över om du har eluttag vid uteplatsen och bestäm dig därefter för om du ska köpa gasol- eller infravärmare.
  • Mät uteplatsen för att ta reda på hur stor yta som behöver värmas upp.
  • Välj en terrassvärmare som klarar av att värma önskad yta och som passar utrymmet i övrigt. Det finns allt från vägghängda och bordstående till modeller med golvstativ - till och med takpendlar.

Har du tagit bussen till butiken eller är billös? Lugn! Vi kan såklart ordna hemleverans direkt till dörren. Är du inte billös och har dragkrok kan du boka ett lånesläp så att du får hem värmaren till uteplatsen.