K-Rauta-hero-banner
Artiklar

En lekstuga eller en stugby?

Kom igång med ditt drömprojekt till sommaren. Oavsett om du vill bygga unika lekstugor eller en stor stugby är hjälpen från en Projektplanerare helt kostnadsfri.

När våren och sommaren närmar sig börjar du kanske fundera på ditt nästa projekt? En Projektplanerare kan kicka igång dina drömplaner med hjälp av praktisk rådgivning och planering av materialval, budget och leveranser.

-Det spelar ingen roll hur stort projektet är. Vissa kunder behöver bara ett möte, andra har långtgående projekt som tar flera månader. Vi finns där och vägleder, berättar Martin.

Martin arbetar som Projektplanerare i Karlstad. Han får stötta kunder med alltifrån badrumsrenoveringar, husbyggen till utomhusprojekt. De roligaste projekten är de som är lite kluriga. Som en lekstuga som skulle kunna förvandlas till ett lusthus.

-Det var ett speciellt bygge. Först fokuserade vi på lekstugans funktion; kunden ville ha smart förvaring för leksaker därinne. Sedan behövde vi tänka på att allt material skulle kunna plockas ner och sedan sättas ihop på ett nytt sätt.

Inspirationsartikel Stuga 1500x800 2

Det påverkade bland annat hur grunden skulle se ut och hur delarna kunde fästas.

-Vi valde att sätta lekstugan på ett trädäck som kunden enkelt kan bygga ut senare för lusthuset. Och så planerade vi hur pelarna skulle fästas så att det blir smidigt att montera ner i framtiden.

Från lekstugor till stugbyar

Just nu arbetar Martin med ett stort projekt. En aktivitetsstuga för turister ska bli den första prototypen för en framtida stugby uppe i Långberget.

-När kunden Per kom till oss hade han gjort klart layouten och grundmuren till första stugan. Sedan har vi planerat allt tillsammans; från stomme till skorsten, luftvärmepump, interiör och förråd. Ja, det mesta.

Tanken är att aktivetsstugorna ska locka skidåkare, cyklister, fiskare och vandrare året om. Här, nära den kända skidorten Trysil, finns nämligen flera cykelleder, längdskidspår och snögaranti. Allt det behövde Martin ha i åtanke när den första stugan skulle planeras. Med Pers skisser räknade han ut vad som behövdes till varje steg och såg till att det materialet kunde levereras 19 mil upp till norra Värmland.

-Hela rubbet är från K-Rauta, berättar Per. Varenda spik och skruv. Jag har hittat allt jag behöver här. Dessutom har de hjälpt mig estimera mängden material, räknat ut dimensioner och packat lasterna så att det har varit enkelt att lasta ur transportera.

Efter bara 3 månader av platsarbete är den första aktivitetsstugan snart klar. Nu ska även förråd med verkstäder byggas, så att framtida gäster kan mecka med sina skidor, cyklar och fiskeutrustning. Det ska finnas arbetsbänkar med tillhörande verktyg som tänger, skruvdragare och polygrip.

-Jag får hjälp med att planera en smart förvaring genom Martin. Så att utomhusplatsen blir lika välfungerande och fin som interiören.

Under bygget har Martin och hans kollegor dokumenterat planeringen, kostnaden och allt material. Den informationen blir sedan grunden för en effektiv planering för de andra aktivitetsstugorna.

-Så vi kommer att veta exakt vilket material som behöver beställas in och när, det kommer rulla på, berättar Per. Utan hjälpen från K-Rauta hade jag behövt gå till flera olika leverantörer, det hade kostat mig tid och pengar. Det här har varit så smidigt och effektivt.

LÄS ÄVEN: Vi jobbar med att förverkliga dina renoveringsdrömmar

Inspirationsartikel Stuga 1500x800 4

Kostnadsfri hjälp

Oavsett om du drömmer om att bygga hel stugby eller bara behöver hjälp med små utomhusprojekt i trädgården är all hjälp från en Projektplanerare helt kostnadsfri. Efter första mötet får du en klar överblick över din byggdröm.

-Vi finns där hela vägen och ger dig tips på vad du bör tänka på, när det är bra att ta in hantverkare och hur du ska gå tillväga. Oavsett tidigare erfarenhet kan du göra mer själv än du tror, så länge du får rätt stöd.

Inspirationsartikel Stuga 1500x800 5

För Martin är det bästa med jobbet är att se hur stolta kunderna blir över slutresultatet.

-Det är så roligt att se hur projekten tar form. Många kunder vågar pröva saker de aldrig har gjort tidigare, allt är möjligt med rätt stöd. Så får de självförtroende att påbörja fler projekt i framtiden.

Vill du också få hjälp med dina utomhusprojekt? Boka en tid med Projektplanerare redan idag.