K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Inred hemmet med färg - tips för att välja kulör

Vi har nog alla varit där, i situationen när det är dags att välja vilken kulör vi ska måla vardagsrummet, sovrummet eller barnkammaren i. Vilken kulör passar egentligen bäst? Hur vill jag att rummet ska kännas? Hur blir helheten av rummet? Det här är bara ett par av de många frågor som de flesta brukar ställa sig. Vi hoppas på att kunna ge dig en skjuts i kreativiteten!

Många möjligheter med neutral färg

Att måla om ditt hem i en neutral och lugn kulör ger dig många möjligheter att inreda med färgsprakande detaljer. Grå är en neutral färg som verkligen kommer till sin rätt när den kombineras med andra färger. Den neutrala gråa färgen är en perfekt utgångspunkt eftersom du kan inreda med färgstark dekoration och livfulla detaljer så som mattor, gardiner och prydnadskuddar. En grå nyans lämpar sig lika bra för i ett rum där du vill ha en klassisk känsla som där du vill ha en modern.

Vi har allt du kan tänka dig för din ommålning, läs mer här för att säkerhetsställa att du har alla verktyg och tillbehör när du är redo på att köra igång Verktygen du behöver för att måla inomhus.

moodboard

Gör barnrummet till en lekfull plats

Är det dags att uppdatera barnkammaren? Genom att måla om kan du enkelt uppdatera barnrummet i takt med att barnet växer och blir äldre. Färgen du väljer i barnrummet gör stor skillnad. Rosa är exempelvis en lugn färg och passar därför bra i ett rum där man vill skapa stillhet, som i en barnkammare. Annars är gult en färg som uppmanar till lekfullhet och ger en positiv känsla.

Du kan också låta barnen bli kreativa på väggarna genom att måla skoltavelfärg över en hel vägg. Där kan de uttrycka sin kreativitet och få utlopp för sin fantasi. Passar lika bra i barnkammaren som i ett tonårsrum. Skoltavelfärgen från Beckers går att bryta i valfri kulör i deras brytsystem.

DSC9473

Flytta ihop eller nystart?

Ska du flytta ihop med din partner? Eller är det kanske dags för en nystart? Förnya hemmet med färg och skapa något nytt. Låt ditt hem bli ett blankt papper och låt det växa fram allteftersom. Börja med ett litet projekt och måla om ett rum i taget. Här är det extra viktigt att välja färger som du kommer att trivas med under en längre period, även om det är enkelt att måla om. Välj gärna en lugn färg, på så sätt kan du låta inredningen tala för sig själv. Då kan du blanda och mixa olika stilar och inredningsdetaljer på ett snyggt sätt.

För att underlätta er ommålning så kan kan ni finna mer läsning och handfasta tips i den här artikeln Måla om väggarna i 6 enkla steg.

Ge dina gamla möbler nytt liv

Släng inte dina gamla möbler, utan måla om dem istället. Det är bättre för både plånboken och miljön. Det gör heller inget att möblerna inte är målade i samma färg utan våga mixa och matcha olika färger. Med färg kan du vara hur kreativ som helst.

För att hitta din perfekta nyans har vi tjänsten färgbrytning hos oss. Om du känner att du behöver ytterligare hjälp kan du alltid få rad av våra projektplanerare. Våra experter hjälper till med allt ifrån råd och tips, inspiration och materialval så att ditt projekt ska bli så lyckat som möjligt.