K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Sebastian kan skräddarsy din förvaring

Garderoben spottar ut allt innehåll och hallen är ett virrvarr av omaka vantar och skor. Känner du igen dig i vardagskaoset? Lösningen är skräddarsydda förvaringslösningar, anpassade efter just dina behov. Något som Projektplaneraren Sebastian har blivit en expert på.

Vid K-Rauta i Eskilstuna skiner höstsolen. Här arbetar Sebastian med sina kollegor Karoline och Manna. Sebastian har jobbat på K-Rauta i fem år och under det senaste året har han hjälpt kunder med renoveringsprojekt på heltid.

-Jag är Projektplanerare, det är ett väldigt roligt jobb. Det innebär att jag planerar och stöttar kunder med både stora och små projekt.

Under den här säsongen är det många som vill ha hjälp med förvaringslösningar. Vardagskaoset blir tydligt när man spenderar mer tid inne. Hallen behöver organiseras om och garaget är i behov av ett lyft när trädgårdsredskap och verktyg ska in efter sommaren.

-Det är en utmaning att få sin förvaring att fungera. Alla rum är olika och alla familjer har skilda behov. Därför träffar jag alltid kunden först och pratar igenom deras drömmar och önskemål.

LÄS ÄVEN: 5 smarta förvaringstips för hemmet

Förvaringens utmaningar

Ett vanligt misstag när man planerar om sin förvaring är att man inte inser hur mycket som faktiskt får plats i utrymmet som ska göras om.

-I ett drömscenario får man plats med allting, men i verkligheten kan det se annorlunda ut. Vissa drömmer om en walk-in-closet där allt ska finnas med. Men om rummet är litet så kan det bli för trångt med hyllor, hängare, lådor och skoställ. Då hjälper vi till att visa vad som faktiskt får plats och hur smart förvaring kan anpassas efter utrymmet.

Det är även vanligt att man inte har tänkt på vilka verktyg och skruvar som behövs för att montera upp sin nya förvaring på rätt sätt.

Inspirationsartikel PP Förvaring 1500x800 3

-Om man exempelvis ska göra om sitt garage och det ska finnas lösningar för tunga sommardäck och verktyg, då behövs det speciella krokar och hyllor. Vi ser alltid till att fråga kunden om vilken typ av vägg det handlar om och tipsar om vilken infästning som krävs. Så det blir rätt skruv till rätt vägg. Då slipper kunden åka fram och tillbaka för att komplettera och får med sig allt från början.

LÄS ÄVEN: “Projektplaneraren Maria sparade oss tid och pengar”

Tänk på detaljer

Sebastian menar också att det hjälper att tänka igenom vilka rutiner man har hemma. Det gör det enklare att se vilka lösningar som faktiskt behövs.

-Jag brukar ställa frågor om hur kundens liv ser ut. Om de har hund, barn och så. Det påverkar vad man vill ha för lösningar i exempelvis hallen. Om man behöver ha en egen krok till hundkopplet så att man enkelt kommer åt det när man ska ut. Eller om man vill ha flera förvaringslådor för vantar och mössor så att varje barn får sin egen låda.

Själv använder han gärna förvaringslösningen Elfa som fungerar för både hall, garderob, garage och förråd.

-Det är ett flexibelt förvaringssystem som man kan individanpassa. Här finns rubbet. Alltifrån lådor och hängare till garderober till allt man kan tänkas behöva för garaget. Det finns speciallösningar för alla ens verktyg och trädgårdsredskap. Och krokar som gör att man kan få upp sina cyklar på väggen.

Inspirationsartikel PP Förvaring 1500x800 6

Det är ett flexibelt förvaringssystem som man kan individanpassa. Här finns rubbet. Alltifrån lådor och hängare till garderober till allt man kan tänkas behöva för garaget.

Dessutom kan man bygga om och förändra Elfas delar om man vill göra ändringar över tiden.

-Efter några år kanske man har helt nya behov. Då är det enkelt att bygga om Elfa och ändra utan att man behöver såga och kapa.

LÄS ÄVEN: Så skapar du ro i hallens kaos

“Alla är inte händiga”

Ett stökigt hem kan göra att man tappar lusten att påbörja ett nytt projekt. Många fastnar i tanken: var ska vi börja?

-Men det är där vi kommer in. Alla är inte händiga och många behöver hjälp med att komma igång. Du behöver bara ha en önskan eller en tanke när du träffar oss. Kanske har du med dig en skiss på en post-it-lapp eller några mobilbilder på rummet. Eller ingenting alls. Utifrån vårt första möte kan vi se vad som behövs, var du ska börja och hur det kommer att bli.

Det första mötet med en projektplanerare kan man boka online, men många kommer också förbi varuhuset för att se om en projektplanerare är tillgänglig.

-På första mötet går vi igenom projektet. Med hjälp av ett skissprogram kan vi planera tillsammans, se vad som faktiskt får plats och se hur slutresultatet kan se ut.

Sedan hjälper Sebastian och hans kollegor till med att beställa in allt material från olika leverantörer och ge kunden tips och råd under projektets gång. All hjälp är kostnadsfri och snart kan den nya förvaringslösningen vara på plats.

-En ny förvaringslösning förenklar snabbt vardagen. Man behöver inte längre lägga tid på att leta efter borttappade mössor och vantar och irritera sig på något som inte fungerar.

Vill du ha stöd med ditt byggprojekt? Boka ett kostnadsfritt möte med din närmaste projektplanerare. Läs mer och boka här.