K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Planering av tvättstugan – Irma väljer Temal

När väl grunden av huset är planerat är det dags att fokusera på de olika rummen var för sig. Tvättstugan är ofta ett mindre rum men med höga krav på sig. Följ med när Irma planerar sin tvättstuga tillsammans med K-Rautas Projektplanerare!

Planering utefter önskemål och krav

Irmas tvättstuga ligger centralt i huset, nära hennes badrum och sovrum med en dörr ut till husets baksida. Det är perfekt med en groventré till tvättstugan där Irma kan ta in hundarna från leriga promenader och skölja av dem direkt innan de springer ut i resten av huset.

För att spara tid, tålamod och pengar tar Irma hjälp av vår Projektplanerare Jovannie med att planera tvättstugans dispositioner och val av material. Det är viktigt för henne att tvättstugan ska vara praktisk och lättskött. Förutom klädvård har hon två krav - det ska finnas bra förvaring av städmutrustning och en stor bred ho där hennes två små hundar kan badas.

Artikel Irmas Tvättstuga 1500x800 1

I mötet med Projektplaneraren skissar Jovannie upp tvättstugan med all dess förvaringslösning i form av en 3D-ritning. Då är det viktigt att veta var rör, avlopp och eluttag finns. Därför hade Irma tagit med sig en planritning över tvättstugan med exakta mått, rummets takhöjd och var dörrarna är placerade.

LÄS MER: Markoolios mamma Irma bygger sitt drömhus med hjälp av K-Rauta

Artikel Irmas Tvättstuga 1500x800 3

Valet av möbelleverantör

Det är mycket att tänka på. Förutom vilken möbelleverantör som bäst passar Irmas behov och budget, spelar också stilen stor roll. Därför är det viktigt att detaljer så som val av ytskikt, bänkskiva, handtag, stödben och fogfärg blir rätt för just Irmas smak och tycke. Irma tycker inte om vitlackade skåp och dörrar, så Jovannie informerar om att hon kan välja exakt vilken kulör hon vill ha sina skåpsdörrar lackade i. Till slut föll valen på Temals högkvalitativa tvättstugemöbler i färgen ljus ek. Träfärgen ger en varm, genuin känsla till de grå tonerna i rummet som Irma valt. Irma har valt ett gråvitt marmorkakel, grått klinkergolv och ett gråmålat tak.

Temals möbler kan måttanpassas i både bredd och djup med fem centimeters intervaller, vilket möjliggör skräddarsydda lösningar som passar många olika planlösningar. Irma vill ha en slittålig bänkskiva hon inte behöver vara försiktig med. Hon valde den ljusgrå laminatskivan Polaris. Att möblerna dessutom tillverkas av egen fabrik i Finland värmer Irmas finska hjärta.

Artikel Irmas Tvättstuga 1500x800 4

Ska du renovera tvättstugan?

Att planera tvättstugan kan vara knepigt, ofta är ytorna små och utmanande att jobba med. Med Temals smarta 5 cm-koncept får du möjligheten att måttanpassa möblerna och optimera ytan i din tvättstuga. Dessutom fungerar Temals stilfulla möbler precis lika bra till förvaring i hallen, sovrummet eller vardagsrummet. Perfekt om du vill skapa en genomgående lösning genom att matcha stilen i flera rum.

Gör som Irma och ta hjälp av en av våra Projektplanerare som helt kostnadsfritt kan hjälpa dig hitta rätt lösning för just dina behov!

Tvättstuga 876x640 4

7 snabba knep -Så organiserar du tvättstugan

En oorganiserad tvättstuga gör att man knappt vill gå in och börja tvätta. Men det är enklare än du tror att få till ordning och reda, så att vardagstvätten går smärtfritt.

Klicka här
876x640 Jessicas blogg 2

Träffa vår Projektplanerare

Det kan vara skönt att ha en kunnig partner att bolla med vid renovering – tveka inte att be våra Projektplanerare om hjälp med produkter, material eller råd.

Klicka här
Hemsida Irmas Badrum 876x640 1

Irma inreder sina badrum med ljus ek från Temal

Kolla in Irmas badrum och bli inspirerad - Temals stilfulla badrumsinredning i ljus ek tillsammans med golv och väggar i svala, grå toner.

Klicka här