K-Rauta-hero-banner
Artiklar

Markoolios mamma Irma bygger sitt drömhus med hjälp av K-Rauta

Irma har inte alltid haft det lätt i livet. Efter många tunga år ville Irmas son Marko, artisten Markoolio, hjälpa sin mamma med en ny start i livet och ordnade ett hus till henne på Ingarö. Tyvärr visade det sig att huset var fukt- och mögelskadat och inte gick att rädda. Även Irmas möbler och ägodelar angreps av möglet och fick kastas. Det slutade med att huset fick rivas. Men, snart kommer det stå ett nytt hus på samma tomt som det gamla huset stod, nära Markoolios hem.

Äntligen ska Irma få sitt efterlängtade hus. En fristad där hon ska bo med sin katt, två hundar och där barnbarnen kan komma och sova över. Aldrig tidigare i livet har Irma haft möjlighet att från grunden vara med och planera sin bostad. Hon har länge drömt om ett hus utan skrikiga färger och stormönstrade tapeter, men hon vill absolut inte ha något vitt. Där är hon mycket bestämd, inte ens vita innertak vill hon ha.

”I mitt hus vill jag ha mjuka, lugna och harmoniska färger - och marmor!”

Artikel 1500x800 Markoolio Irma 3

Irma tog hjälp av en Projektplanerare

Det är enormt mycket att tänka på när man bygger ett hus från grunden. Har man inte byggt hus tidigare är det såklart svårt att ha kännedom om alla material som finns att använda, och Irma vill inte missa någon detalj. För Irma är det viktigt att alla material är lätta att hålla rena och att golven ska tåla hundtassar. För att vara säker på att huset ska bli precis som hon önskar, bestämde hon sig för att ta hjälp av en av K-Rautas Projektplanerare.

Irma bokade tid med en Projektplanerare genom vårt bokningssystem på hemsidan och fick en tid redan samma dag. För att projektplaneraren skulle få en full inblick i hur hon vill ha sitt hus tog Irma med sig en planritning och en mood board som hon tagit fram tillsammans med en inredare.

Artikel 1500x800 Markoolio Irma 3

Tillsammans hittar de rätt lösning för Irmas behov

Irma och Markoolio togs emot av Projektplaneraren Jovannie på varuhuset. Tillsammans satte de sig ner i projektplanerarens kontor. Där fick de kolla på materialprover och kataloger och på datorn ritade Jovannie de badrums- och garderobslösningar som Irma behöver. Ritningarna var överskådliga och enkla att förstå med alla måttangivelser som behövs för att hantverkarna sedan ska kunna ta vid och bygga upp lösningarna på plats i huset.

Förutom att rita badrum, tvättstuga och ta fram smarta garderobslösningar på kontoret, gick de också runt i varuhuset tillsammans med Projektplaneraren. Där fick de titta på fysiska materialprov på golv, kakel, badrumsmöbler och garderobsystem. Sen hjälpte Jovannie till att räkna ut all materialåtgång och göra en beställning.

”Det här mötet som tog flera timmar har rätat ut många frågetecken och gett klarheter i hur inredningen kommer bli. ”

Banner 1200x700 Markoolio Irma 2

En bra stöttepelare i byggplanerna

Irma berättar att hon är enormt glad och tacksam för all hjälp hon fått, som dessutom är helt kostnadsfri.

Nu känner Irma sig trygg med att de val hon gjort är det bästa för huset, hennes behov och den budget hon satt.
Projektplaneraren hjälper dig med ditt drömprojekt Precis som i Irmas fall är det hur enkelt som helst att ta hjälp av en Projektplanerare för ditt drömprojekt.

  1. Boka tid med en Projektplanerare - klicka här för att boka!
  2. Ta fram planritningar.
  3. Gör eventuellt en mood board eller ta fram bilder på inredningar du tycker om.
  4. Besök en Projektplanerare på ett varuhus och gör all planering tillsammans.
  5. Projektplaneraren ritar, ger dig råd och lägger en beställning.

Läs fler reportage om Irma:

- Badrum
- Tvättstuga
- Förvaring
- Golv
- Färg

Artikel 1500x800 Markoolio Irma 2

Projektplanerare 576x440

Träffa vår Projektplanerare

Det kan vara skönt att ha en kunnig partner att bolla med när man ska fixa och renovera hemma – som kan hjälpa till från start till klart, eller bara komma med tips och råd.

Boka här
HEMSIDAN Header 876x640 Huvudtema Förnya. förändra, förättra

Irmas färgsättningar

Följ med när Irma färgsätter sitt hem! Irma har tidigare haft stormönstrade och färgstarka tapeter hemma. Men nu när hon får välja själv, vill hon ha något helt annat.

Klicka här
INSPIRATIONSARTIKEL Inred ute header 876x640 1

Mer inspiration

Vi bjuder på massvis av inspiration och tips till ditt hem, trädgård och uteplats.

Klicka här