Artiklar

Inred ditt badrum i romantisk stil

Genom att inreda badrummet i den romantiska stilen får du ett badrum som känns ombonat och varmt. Det ger ett genomarbetat intryck till betraktaren - med en gammaldags touch.

Väljer du Romantisk som din badrumsstil så väljer du ett mer ombonat badrum. Här används ljusa och skira färgskalor med detaljer i form av ornament, tyllgardiner och kanske till och med handslaget kakel. Inredningen får gärna andas snickarglädje. Ett badkar med lejontassar skapar ytterligare karaktär.

Med badrumsmöbler och inredning av klassiskt och mer gammeldags snitt sprider badrummet en värme. Detaljerna är genomarbetade och låter tankarna försvinna bakåt i tiden. Den här typen av inredningsstil ger en antik känsla utan att badrummet på något sätt känns föråldrat.

Blandningar av äldre och moderna inslag förekommer också - som till exempel i kombinationen av ett äldre handslaget kakel och en mer modern infälld belysning.

romantisk stil 1

Det enkla i detaljerna skapar helheten

Den romantiska känslan i badrummet sitter i de små detaljerna. Det krävs inte nödvändigtvis en hel badrumsrenovering för att hamna i rätt romantisk sinnesstämning. Om tiden och budgeten är knapp är det möjligt att piffa till badrummet med en budgetrenovering. Häng upp en ljus gardin och sätt upp ett par fina tavlor för att skapa en gammeldags känsla. Om ett badkar finns tillgängligt i bostaden kan du kanske montera badkarsfötter på det för att skapa en mer antik stil.

Det finns många möjligheter att inreda sitt badrum på, och vi har det mesta att erbjuda för att du ska hitta din stil. I artiklarna Sätt lantlig prägel på badrummet och Badrumsinspiration: Klassisk stil i badrummet kan du läsa vidare för hitta mer inspiration.

romantisk stil 2

Typiska attribut för Romantisk

  • Lantligt
  • Lejontassar på badkar
  • Ornament
  • Inrett med tavlor och liknande
  • Tyllgardin
  • Handslaget kakel